Komersen



Jag sov i Kungsbacka härom natten och när jag skulle hem på morgonen sprang jag till tåget, missade det och satt i kylan helt genomsvett och flåsandes. Men sen kom ett tåg från tjottaheiti som skulle till Göteborg och det hoppade jag på. Sen insåg jag att jag inte hade giltigt färdbevis men det var försent så det rullades iväg. Ingen kontrollant kom och jag blev glad i magen, sedan på stationen såg jag Peter Harrison, då blev jag ännu mera glad i magen. För mage det har han karl. Så även om jag blev förbannad och hatisk vid missandet av första tåget ledde det till något gott. hm.

I lördags var jag på komersen med Thomas och Virgil. Vi trängde oss fram där med barnvagnen vilket inte var det lättaste. Jag försökte pruta ner priset på en bandare jättelänge också men han var stenhård, han hade tydligen byggarbetare som var intresserade. fuck them. Menmenmenmenmen. Jag köpte ett typ för 5 spänn. tyg menade jag. typ har jag så det räcker och blir över. Språket borde man få bukt med. Jag har upptäckt att alltfler i alla åldrar använder det sjukt fula ordet liksom. I princip alla mina lärare gör det. Och vänner såklart. Och jag själv. Men det borde man få stopp på.






Confronting Grandpa


 
För någon vecka sedan så hade vi bandmöte och fyllde i lappar och hade oss. Jag äro medlem i ett nytt band sörni.
Vi är fem flickor och alla är grymma på musik så jag känner att jag inte hänger med. Måste övaövaöva mera. Jag vill ta pianolektioner. Det vore nog bra. För teorin skull och skit.
lalala.

Päron



Jag har fryst in detta päron. Jag har ett fryst päron i frysen. Det är hårt.

I helgen var vi i Alingsås och spelade. Det var fail. Publiken var inte så många och så såg man dom inte heller för det var så mörkt. Jag fick skrattanfall och minnesförlust så jag sjöng inte två hela verser i olika låtar. Vi hade ingen mick till Majakören. Men men. Vi åt dyr thaimat och strosade omkring i kalla alingsås med pumpor och äpplen. Jag köpte godis och vräkte i mig. Andra gången jag ätit det på över 8 veckor. Skulle inte äta på hela terminen alls egentligen, men nu får jag äta igen, dock bara ekologiskt (Vilket är dyrt och inte överdrivet gott)

På söndagen var jag, far och Benjamin i kolonistugan och städade. Skulle målat egentligen men vi hade ingen färg. Kaninerna smet nästan.

När vi kom hem upptäckte vi att de kanske ska bygga fula fucking miljardlägenheter, hotell, resturang och fula skithus där. Eller iallafall brevid. Så de kankse måste riva hela sjöbergen inklusive vårt nya andra hem, eller så blir det bara skuggat av höga hus. Och det suger mer än hårt. Pappa som är så glad över detta och vill bygga ett eget litet hus där och hela rusket. Ifall det skulle bli höghus har han också kastat 70 000 i sjön.
Jag hatar nya hus. De förstör och är ruskigt fula.

Köpte Jaqees senaste och lyssnar nu. I'ts good shiet.

Och jag skriver som skitblä idag. Blivit omedvetet ipåverkad av alla esteter med dålig humor.


Glutamat

Här är mitt tal som jag höll för någon vecka sedan. Det gick inge vidare. Men det är bra för allmänheten att veta vad glutamat är för något. Så läs och lär.


Vad är glutamat?

Glutamat är en smakförstärkare.Det är den femte grundsmaken umami och den finns naturligt i Tex. grönsaker. men det framställs också syntetisk för matindustrin. Den används för att maten ska smaka så mycket och så gott som möjligt, så billigt som möjligt.

 


Var finns glutamat?

Den syntetiskt framställda Glutamaten hittar vi i mycket av maten vi äter dagligen. Den är mycket förekommande i storkök. Det finns också i chips, riskakor, färdigkryddat kött, krydd och såsmixer, snabbnudlar, varmkorv, halvfabrikat och mycket i asiatisk mat, osv


 

Vad kan man få för Biverkningar när man äter glutamat?

Amerikanska forskningar visar att glutamat kan ge otroligt många biverkingar. Bland annat huvudvärk, svettningar, bröstsmärtor, halsbränna, inferilitet, fosterskador, astmaanfall, depressioner och  försämrad syn.

Man tror också att glutamat kan påskynda utvecklingen av demenssjukdomar såsom parkinson och alzeimers.

 

Man har funnit att barn med ADHD hade mer än dubbelt så mycket glutamat lagrat i hjärnan än man  normalt har och mer än hälften av alla migränanfall tros ha orsakats av glutamat.

Även personlighetsförändringar, agrissivitet, problem med minne, koncentration och inlärning går att koppla till glutamat.

 

Glutamat kan påverka den del av vår hjärna som bland annat styr vår hunger, mättnad och tillväxt.

Eftersom glutamat smakar så mycket och innehåller höga mängder socker och salt så förstörs smaklökarna. Annan mat smakar mindre och tråkigare och vi kan då ofta välja mat med glutamat för att det smakar så mycket mer.

 

 

 

Hur gör  jag då för att undvika glutamat?

Det kan vara svårt att undvika glutamat då man äter ute då det är så vanligt förekommande i storkök, men i hemmet är det enklare. Man kan köpa ekologisk mat, där det inte får förekomma. Och annars är det bara att läsa på innehållsförteckningarna efter glutamat av olika slag, eller förkortningen E621-E625 Man kan också flytta till Holland där det är helt förbjudet.



Om man reflekterar över att glutamat användingen sedan 1945 har 6 dubblats och över det faktum att ungdomar nu för tiden har svårare att koncentrera sig och är stökigare. Folk är agressivare, glömmer bort saker. Kan det då vara så att många av våra samhällsproblem är direkt kopplade till det vi stoppar i oss?


.

vad händer om man vill ha visor när det är överflöd av tunga ord.

Allting är så skumt nu med alla människor och alla saker att göra och saker som vill göras.
fri som en fågel. blir man det någon gång?
Jag vill sova brevid under täcket vakna i en stuga inte göra någonting förutom allting som är värt att göra.


Skägg



Falafel express sesam chili.
Buttricks emmaus.

Spelning på hängmattan på torsdag alingsås lördag.
Skadad eller vad ska vi heta? hmm.
Stress lugn paola.

Brownie



Igår vaknade jag brevid Benjamin till en mulen dag. Vi var duktiga och pluggade lite. Men sen vart det rep och vi åkte till fängelset. Där möttes vi alla av läskiga japannördar som satt vid datorer, ritade på toaletten och hade de mest skumma kläder man kan tänka sig. Vi blev rädda men fann säkerhet i replokalen. Nya låten blir fet med blåset och jag sjunger på franska måste lära mig texten tills på torsdag. Attans. Har franska tal på torsdag också. med endast stödord. Vad tror han om oss egentligen.
På repet käkade vi glass också.
Och efteråt var det kära gamla blame the pony hos Alice. Vi lagade tacos och sedan brownie. gud så gott. Spelade alfapet. En omgång tog mer än två timmar. Jag och alice vann. Vi såg också på youtube videos. Massa gamla lilla melodiefestivalenlåtar. wunderbart. Micha försvann, föräldrar kom hem och vi såg på little miss sunshine. Den är fin är den.

Sjöbergen













Igår var en bra dag. På gymnastiken spelade vi handboll, härligt att röra på sig, mindre härligt att bli svett.
Fortsatte på skulpturen med min mustachgubbe. Gröpte ur hjärnan idag, läskigt.

Efter skolan köpte jag ett lantbröd på det nya fina bageriet och gjorde matsäck. Maja och jag cyklade iväg mot sjöbergen, solen sken och det var livet. Det är som en helt annan värld där. Fem minuter på cykel och det finns tystnad och tuppar som galer. Det finns grönska och ja, jag älskar't. Vi åt vår matsäck på en bänk och sedan släppte vi ut kaninerna. Mina kaniner, det är sjukt. Hade aldrig trott att vi skulle få kaniner och än mindre att vi skulle ha en kolonistuga.
Kaninerna som vi döpte till Sylvester och Signe är nog systrar för de är otroligt lika, varenda liten fläck. Dock är den Signe tjockare. De var otroligt lugna också, man hade nog inte behövt koppel ens en gång.
Det var en fin dag och den fick mig lite att inte lämna Göteborg, fast sen vet jag att det kan bli ännu underbarare också.
Man kanske skulle klona sig trots allt, då hade man kunnat vara på två ställen och leva två liv.

Har sett massa läskigt på TV på senaste tiden. På ett program snackade dom bland annat om att i framtiden skulle kloning vara vanligt och man skulle kunna leva tills man var 200 år. Det skrämmer mig att vi hela tiden söker efter längre liv när livet hela tiden blir olyckligare och stressigare. Jag kan förstå att människor söker evigt liv på ett sätt men samtidigt är vi inte skapade för att leva i 200 år och jorden är redan överbefolkad.
Ett annat program jag såg handlade om kvinnor i storbrittanien som köpte jättedyra dockor som såg ut exakt som riktiga bäbisar(vissa hade tillochmed andningsmaskiner). Vissa gick sedan promenader med dom, bytte blöja på dom osv.. En mormor som tagit hand om sitt barnbarn mycket när mamman var sjuk hade sedan mamman blivit frisk och flyttat långt bort med barnet beställt en docka som såg ut exakt som(inklusive leverfläckar och dylikt) hennes barnbarn. Det är läskigt! Här är en länk till bäbisarna, tycker dom såg verkligare ut på programmet dock. http://www.youtube.com/watch?v=_7nI89CUaJg


Idag har jag bara en lektion sen ska vi till statsbiblioteket och förstå oss på matematikens värld.

Aurevoir

Du är vad du är och inte vad du äter

  •  

European social forum



Malmö är en fin stad. Det tyckte jag inte för några år sedan men den växer.

På tv visas program efter program dygnet runt. Amerikanarnas idéer trycks in i oss och jag äcklas.
Skolan är för mycket. För mycket prov, läxor, dåligas lärare och för lite engagemang. Livet är roligt och har mycket att erbjuda, man måste hela tiden välja rätt och prioitera. För det mesta ska det väljas som man inte illa tvunget måste. Det är oftast det som gör en lycklig och livet blir någonting att uppskatta. Men då blir måstet kvar och människor blir sårade och besvikna, arga.

RSS 2.0