Räkor

image160

Lördag. Snart är det slut på lov.
Helvete.
Hon gick utanför dörren och möttes av regn och gråa syner. Hittade Sara utanför pocketen i Centralstationen. De åkte till Bengans och tillbaka igen. Växlade tillbaka de danska pengarna till svenska igen. Det är bäst så.
Café Java väntade på dem med jobbiga kassörskor med dagisfröken tal och snåla portioner av paj. Men de tidigare så fruktansvärt hungriga flickorna blev mätta och kunde ta sig till Myrorna och snoka runt.
Hon tog sitt första föremål. En tunn vante. Sara gav henne en försen present. En kjol. Det kändes inte så bra i hjärtat men det brukas inte kännas bra att få saker. Hon tycker att det tar emot. När hon var liten och åkte till affären med farmor så fick hon vad hon ville att äta till kvällen, men det tog en halvtimma innan farmor lyckats övertala henne att hon verkligen fick något på riktigt. Och då tog hon en liten godispåse och var så nöjd så.
Åh hon saknar fredagskvällarna i Farmors soffa med räkmackor. Det var det bästa.
Räksaft i ögonen.
Men hon tog emot kjolen och blev glad. Sara var tvungen att skynda till Centralen, alla har det inte så bra att spårvagnarna går var tionde minut. De skiljdes med en kram.
På hållplatsen kom hennes grannar fram till henne, flickan hon suttit barnvakt åt en gång, och hennes mamma. De pratade lite och sedan kom spårvagnen, men hon orkade inte prata mer med dom, för de hade redan pratat om allt. Så hon satt kvar och väntade på elvan som stannar tio minuter bort istället för en. När hon såg spårvagnen åka bort blev hon sur på sig själv. Så svårt är det inte att prata om ingenting i några minuter. Fast vissa dagar har hon ingen lust.

Låten börjar likna någonting.

Ikväll ska hon på fest hos Maja.

Hon, den dära.

image159

Hon vaknade klockan elva och satte sig vid elpianot i pappans sovrum. Hon försökte få ihop en ny låt med melodica, piano och tamburin samtidigt. Men det ville inte riktigt som hon ville. Så hon klickade på Desmond Dekker istället, gick ner i källaren och rotade bland lådor och bröte, ståendes på en tv och en bokstapel. Hittade färglådan och släpade upp den till köksbordet. Där fanns tuschpennor, akvareller, en arlamugg, håriga penslar och annat skoj. så hon färglade sin affisch skiss i flera timmar. Men sen utbrast pappan att nu får hon ta mej tusan städa toaletten. Och så gjorde hon med inte gladaste min, men dock en rätt så glad si musiken är svår att vara ledsen till.
Senare på dagen hamnade hon och två vänner uppe på sannaskolans skolgård. Där fanns en blå gummiboll och de tre vännerna utbrast "king out!" i en glad kör. King out var det med Super Alice balle VM och Super Simone Special edition regler. Det kom små kusiner och bröder som också ville vara med, och de fick de självklart.
När de tröttnat gick de hem och spelade Alias, på sitt egna lilla vis. Skrattet for och de fula minerna gick inte att hejda. Det var en förjävlig syn.
Men det roliga har en ende och de två vännerna gick hem til sig. Hon packade snabbt ner sin dator och gick ut för att bege sig till pappan. Men hon ändrade kurs efter Korv Kiosken och styrde hem till Gudmodern Anna istället. Hennes lilla etta är alltid lika mysig och inbjudande, dock en svag doft av rök, vilket hon ogillar skarpt. Men de såg på TV. Alla möjliga program. Under kvällen hanns se på båda Så ska det låta och Tjenare Kungen. Hon hann också med att köpa Thai mat. Nära att den vegitariska inte serverades längre men om man ber snällt så får man oftast vad man vill ha. Hon orkade inte vänta på det lilla take away stället med främmande folk så hon tog en sväng runt kvarteret lyssnades på Riktig musik. Andades och kände sig lycklig.
Vid elva tiden höll ögonen på att falla ihop så hon vandrade snöiga gator hem till pappan, som nu ligger och sover som ett barn brediv henne i soffan. På Tv:n visas någon film som heter Krigaren där de sjunger vackert emellanåt. På datorn skrivs tråkig skit och hon känner sig aningen schitsofren när hon skriver om sig själv i tredjeperson, men hon tänkte att, det kankse kan vara kul.
På vägen hem fann hon en Kungsladugårdsgatanskylt också. Den tyckte pappan var ball.
Och nu skall hon kanske ringa sin man och säga att hon älskar honom.

Köpenhamn



image144


image145

image146

image147

image148

image156

image149

image150
image151

image152

image153

image154

image155

I lördags for jag till Danmark. Det blev en del bilder där med.
Blev också en del alkohol, promenader, sopletande, pysslande, matlagande och så var det ju ska convention också, så dansande blev det med.
Jag och Aron bodde hos de vackra paret Jimmi och Jenni och där trivdes vi. Jobbig att de bara hade en disko dock.
En kväll peppade vi för mexikansk afton med mustacher och allt, men våra hjärtan brast när vi kom till stället och det bara fanns några få medelåldern män, en tragisk kvinna med en läskig hund och ingen musik förutom en jukebox där det fanns att välja mellan två Pink Floyd skivor, Celine Dion och Tina Turner. Så mycket "Mexico, musik och dans", var det med det.

Hemresan var som en vacker film genom fönsterrutan. Mina solglasögon är guld värda.

Drömmar



image142
Drömde mycket inatt. 
Vi var kanske tolv år, fem stycken ungefär. Vi byggde en jättestor på på mariaplan. Ett riktigt sjörövarskepp fast i princip bara sidorna´, så den var jätteostabil. Men vi skulle segla ut på havet med den. Så vi byggde samtidigt som vi sprang iväg och snodde mat med jämna mellanrum. Pasta och gräddfil bland annat. 
Ja och tillslut åkte vi till havet, det vattestora vågor men vi bara körde rätt i. Det skvätte och hade sig och plötsligt var vi rätt långt ute och båten var full av vatten och maten och vi låg huller om buller. Så vi simmade in till ett hus där en av vännernas föräldrar stod och väntade och sa att det kanske inte var det mest genomtänkta.

I denna drömmen var jag gud.(Läste precis ut Milda Makter, där en finsk snubbe får vikariera för gud.) Ja, jag var Gud och sprang omkring i skogen, det var skitvacker och allt var jättegrönt. Satt en gammal vis gubbe som jag pratade med om något. Och sen var jag på en gräsmatta och då såg jag att hästarna och hundarna var lika små som suddgummin, så då pekade jag på dom med pekfingret och tog i från tårna, så växte dom. Sen såg jag att alla insekter hade vuxit så då fick jag förminska dom. Mitt i detta kom två män och jagade mig. Så jag sprang bort till något som jag minns som ett lite rum på en kyrkogård. Där jagade dom mig lite runt runt tills jag kom på att jag hade magiska krafter så då tog jag i och hoppade högt över dom. Jag var jättetrött och trodde inte att jag skulle klara det.

Jag brukar drömma att jag har konstiga krafter men jag litar aldrig på dom i drömmen, utan tror att jag ska misslyckas. Också blir jag alltid trött i mina drömmar när jag springer och har mig, vilket jag fått för mig att man inte ska bli. 

Kladdkakemuffins med knäck och jordgubbar.

image140

Igår var jag hos Michaela med Maja och Alice. Vi skapade det godaste som existerat.
Kladdkakemuffins med knäcköverdrag och färska jordgubbar på toppen! Sjuukt gott.
Vi tittade på youtube och lyssnade på gamla godbitar så som AQUA och så.
Sen somnade jag i soffan och så for vi hem.


Idag är det snö och idag skall jag åka pulka!

Solsnö

image139

Franska första lektionen. Vi såg klart på Amelie, det är en bra film det. På fotot målade jag med mysig färg då jag inte har något att göra för tillfället. Och, hör och häpna, så fick jag en liten ask att lägga filmrullen i av Bosse. Det kändes ungefär lika stort som man kan tänka sig att små pojkar i gamla filmer känner när de får en stor guldpeng av en gammel farbror. För Bosse är ingen generös man, han är en hårding, med bröst, som jag har varit rädd för och tyckt illa om. Fast han är rätt så fräck egentligen. Han har inte ätit socker sedan han var jätteliten, utan äter bara nyttiga fullkorn och råg och sånna prylar. Har förr i tiden odlat all mat själv och haft långt hår och gått barfota ändå till vintern... Svårt att tänka mig. Sen har han tagit massa kort på lik och dåliga förhållanden och Mc gäng vilket kankse förklarar hans hårdhet. Aja nog om Bosse.

Vi slutade tidigt idag också så jag for till Michaela  för att hämta gitarren och väntade på henne i solen vid Karl-Johans kyrkan. Hann utforska runt omkring den och sitta ett tag och lyssna på Tootsi och skriva lite. Det var härligt.

Nu på kvällen for jag och Mathilda till Härryda, där jag aldrig varit förrut, det var exotiskt på sitt eget lilla vis. Där hade en skola en gratis teaterföreställning. Den var helt okej. Lite skum men ändå så. Hur som helst trevlig att träffa Mathilda och fara till Härryda. Kände mig lite elak när jag lurade busschauffören att jag var 16 år, struntade i att betala och gjorde så att han inte märkte när en annan gjorde det med. Men sånt får man ta när man är busschaufför.
Undra om jag blir chaufför av något slag.. Det är nog för läskigt. Iallfall buss och bil. Bussar svänger så konstigt och läskigt. Fast spårvagn verkar rätt soft, då kan man sitta och lyssna på musik och trycka lite på knappar. Nästan som att spela game boy...


Nu till det dåliga.

Min kamera är officiellt död.

Jag har glömt min gympapåse med bästa byxorna, Skataliteströjan och vantarna på spårvagnen.

Och bilddagboken har förjävlig layout så jag dissar den och bombar bloggen med onödiga bilder istället, när jag skaffat ny kamera.


Tjingeling Badring.

Mer bandbilder.

image138

image137

image136

image134

image133

Vi är ju ändå rätt så charmiga.

Att studera.

image129

image130

image131

Övningsköra bör man göra.

image128
Eve for iväg och fångade Blame the pony på massa kort en dag.

Jag tror jag glömde min gympapåse på spårvagnen. Skataliteströjan och mysbrallsen. Attans bananer.

Lyssna på Billie the vision, summercat.

Längtar efter sommaren som vanligt, och nu är det visst snö ute också så det känns långt borta.

I torsdags spelade jag för första gången med mig själv. Jag var värre än ett asplöv.
Och i lördags var det spelning på fängelset med blame the pony. Vi sög som vi aldrig sugit förut skule man kunna säga. Fast jag säger hellre att vi var jävligt kassa.
 

Men snart är det lov! Och då far jag och Aronmannen till Danmark och ser på Babylove och hälsar på Jenni! Skall bli najs.

Nu äre Engelskaplugg och godis som gäller.

Tjipp.

RSS 2.0