Räkor

image160

Lördag. Snart är det slut på lov.
Helvete.
Hon gick utanför dörren och möttes av regn och gråa syner. Hittade Sara utanför pocketen i Centralstationen. De åkte till Bengans och tillbaka igen. Växlade tillbaka de danska pengarna till svenska igen. Det är bäst så.
Café Java väntade på dem med jobbiga kassörskor med dagisfröken tal och snåla portioner av paj. Men de tidigare så fruktansvärt hungriga flickorna blev mätta och kunde ta sig till Myrorna och snoka runt.
Hon tog sitt första föremål. En tunn vante. Sara gav henne en försen present. En kjol. Det kändes inte så bra i hjärtat men det brukas inte kännas bra att få saker. Hon tycker att det tar emot. När hon var liten och åkte till affären med farmor så fick hon vad hon ville att äta till kvällen, men det tog en halvtimma innan farmor lyckats övertala henne att hon verkligen fick något på riktigt. Och då tog hon en liten godispåse och var så nöjd så.
Åh hon saknar fredagskvällarna i Farmors soffa med räkmackor. Det var det bästa.
Räksaft i ögonen.
Men hon tog emot kjolen och blev glad. Sara var tvungen att skynda till Centralen, alla har det inte så bra att spårvagnarna går var tionde minut. De skiljdes med en kram.
På hållplatsen kom hennes grannar fram till henne, flickan hon suttit barnvakt åt en gång, och hennes mamma. De pratade lite och sedan kom spårvagnen, men hon orkade inte prata mer med dom, för de hade redan pratat om allt. Så hon satt kvar och väntade på elvan som stannar tio minuter bort istället för en. När hon såg spårvagnen åka bort blev hon sur på sig själv. Så svårt är det inte att prata om ingenting i några minuter. Fast vissa dagar har hon ingen lust.

Låten börjar likna någonting.

Ikväll ska hon på fest hos Maja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0