Hon, den dära.

image159

Hon vaknade klockan elva och satte sig vid elpianot i pappans sovrum. Hon försökte få ihop en ny låt med melodica, piano och tamburin samtidigt. Men det ville inte riktigt som hon ville. Så hon klickade på Desmond Dekker istället, gick ner i källaren och rotade bland lådor och bröte, ståendes på en tv och en bokstapel. Hittade färglådan och släpade upp den till köksbordet. Där fanns tuschpennor, akvareller, en arlamugg, håriga penslar och annat skoj. så hon färglade sin affisch skiss i flera timmar. Men sen utbrast pappan att nu får hon ta mej tusan städa toaletten. Och så gjorde hon med inte gladaste min, men dock en rätt så glad si musiken är svår att vara ledsen till.
Senare på dagen hamnade hon och två vänner uppe på sannaskolans skolgård. Där fanns en blå gummiboll och de tre vännerna utbrast "king out!" i en glad kör. King out var det med Super Alice balle VM och Super Simone Special edition regler. Det kom små kusiner och bröder som också ville vara med, och de fick de självklart.
När de tröttnat gick de hem och spelade Alias, på sitt egna lilla vis. Skrattet for och de fula minerna gick inte att hejda. Det var en förjävlig syn.
Men det roliga har en ende och de två vännerna gick hem til sig. Hon packade snabbt ner sin dator och gick ut för att bege sig till pappan. Men hon ändrade kurs efter Korv Kiosken och styrde hem till Gudmodern Anna istället. Hennes lilla etta är alltid lika mysig och inbjudande, dock en svag doft av rök, vilket hon ogillar skarpt. Men de såg på TV. Alla möjliga program. Under kvällen hanns se på båda Så ska det låta och Tjenare Kungen. Hon hann också med att köpa Thai mat. Nära att den vegitariska inte serverades längre men om man ber snällt så får man oftast vad man vill ha. Hon orkade inte vänta på det lilla take away stället med främmande folk så hon tog en sväng runt kvarteret lyssnades på Riktig musik. Andades och kände sig lycklig.
Vid elva tiden höll ögonen på att falla ihop så hon vandrade snöiga gator hem till pappan, som nu ligger och sover som ett barn brediv henne i soffan. På Tv:n visas någon film som heter Krigaren där de sjunger vackert emellanåt. På datorn skrivs tråkig skit och hon känner sig aningen schitsofren när hon skriver om sig själv i tredjeperson, men hon tänkte att, det kankse kan vara kul.
På vägen hem fann hon en Kungsladugårdsgatanskylt också. Den tyckte pappan var ball.
Och nu skall hon kanske ringa sin man och säga att hon älskar honom.

Kommentarer
Postat av: Evelyn

åh, va kul med andra person :)
det blev ju litte annorlunda och bra sådär!
x

2008-03-29 @ 00:53:48
URL: http://nextexit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0